de Handelsbeurs

'Corporate Diamonds' zijn diamanten die worden aangewend als onderdeel van een incentive programma.
De meest eenvoudige manier om de diamant als 'incentive tool' te illustreren is door het geven van een aantal voorbeelden.
Wij zijn ervan overtuigd dat elke marketingman/vrouw uit deze voorbeelden iets haalt dat toepasbaar is in zijn of haar onderneming.


Voorbeeld 2. De handelsbeurs.

De #1 toeleverancier van tandheelkundige materialen wereldwijd organiseert elk jaar een open huis in elk land waar ze een vestiging heeft. Deze dagen worden bezocht door de tandartsen, hun echtgenoten en kinderen.
Voor de kinderen zijn er clowns en andere vormen van entertainment, eten en drinken is van het huis en alle verdelers van het uitgebreide gamma van producten dat deze toeleverancier aanbiedt staan er met hun stands.

Elke tandarts heeft gedurende het jaar 'punten' gespaard die het huis verbind aan de verkoop van zijn producten. Deze punten zijn berekend op een percentage van de verkoop. Ongeveer een maand voor het open huis worden de gespaarde punten in de vorm van munten naar de klant opgestuurd; op deze manier wordt de klant verplicht ter plekke te komen om de munten in te wisselen.

Tijdens het weekend staat Diamond House er met een stand met de meest ruime keuze aan juwelen die gekocht kunnen worden met de gespaarde munten. Niet geheel naar mijn zin maar wel naar die van de tandartsen was er voor hen tevens een keuze uit de kleinere huishoudtoestellen van Philips. Er was voor elk wat wils!


DE GOEDEREN DIE DIAMOND HOUSE AAN DE MAN BRACHT VERTEGENWOORDIGDEN EEN WAARDE VAN ONGEVEER DE HELFT VAN DE WINKELWAARDE!

 
Top


Unlike other incentive promotions, diamond incentives ARE FOREVER

en franšaisauf Deutschin English
FR    DE    EN