Spaar Incentive

'Corporate Diamonds' zijn diamanten die worden aangewend als onderdeel van een incentive programma.
De meest eenvoudige manier om de diamant als 'incentive tool' te illustreren is door het geven van een aantal voorbeelden.
Wij zijn ervan overtuigd dat elke marketingman/vrouw uit deze voorbeelden iets haalt dat toepasbaar is in zijn of haar onderneming.


Voorbeeld 1. Als (spaar) incentive.

Eén van de grootste friet fabrikanten van Europa ontwierp, samen met ons, een kartonnen doos -'de teaser'- die het zond naar haar klanten én prospects een maand voor de grote horecabeurs zou openen.

De doos met daarop het logo van de onderneming bevatte een ouderwets horlogemakers loepje, een fluweel juwelenzakje met daarin een leeg doosje, en de uitnodiging voor de beurs. De tekst op de uitnodiging las: We hopen op een briljante samenwerking dit jaar en nodigen U als voorproefje daarom uit om het lege doosje te laten vullen met een echte diamant op onze stand # 123!
Inderdaad kreeg elke genodigde de keuze uit een diamantje (briljant) of een grotere saffier of smaragd met eenzelfde waarde (+/- 14€).
Op de stand zelf waren enkele displays door ons geplaatst met daarin allerlei juwelen die de klant er kon 'sparen'.

Dit was de 'Kick-off' van een actie die zou lopen tot 4 maanden erna, tot Kerstmis (!).
Vanaf het bezoek aan de beurs kreeg elke (nieuwe) klant een aantal punten toegewezen conform aan de grootte van elke bestelling. Normale frites leverde laat ons zeggen, éen punt op, terwijl nieuwe producten of moeilijker te slijten producten twee punten opleverden.

Elke maand ontving de klant een 'newsletter' met daarin informatie over het bedrijf en haar producten, maar ook was er een bijvoegsel waarin de klant geïnformeerd werd over de stand van zijn puntenrekening.
Even voor Kerstmis werden alle punten opgeteld en kreeg iedereen zijn 'score' toebedeeld. De kleinere scores kregen elk een diamantje van 0.1ct. Dit steentje werd persoonlijk gebracht door een van de vertegenwoordigers, die van de gelegenheid gebruik maakte om een nieuwe bestelling op te nemen.... De grotere 'winnaars' werden door iemand van ons persoonlijk bezocht waarbij de klant uit een ruim assortiment van top kwaliteitsjuwelen zijn persoonlijke keus maakte.


Deze incentive werd een zodanig groot succes met betrekking tot de bestaande én tot de nieuwe klanten, dat de opdrachtgever besloot om de actie uit te breiden tot al zijn filialen in Europa.

 
Top


Unlike other incentive promotions, diamond incentives ARE FOREVER

en françaisauf Deutschin English
FR    DE    EN