Diamant Cut (Slijpsel)
Om van de ruwe diamant steen te komen tot het geslepen juweel, is de bedreven hand van de ambachtsman onontbeerlijk.

ideale verhoudingDe kunst ligt hem in de verhoudingen. Indien deze ideaal zijn, zal de steen een uitzonderlijke schittering uitstralen.

De vorm die aan de diamant wordt gegeven hangt af van de oorspronkelijke vorm van de ruwe steen. De meest begeerde vormen zijn : ovaal, rond, peer, smaragd, hart en de marquise (zie hiernaast). Alles hangt echter af van uw persoonlijke voorkeur.

NB: de vorm van een diamant is niet zijn slijpsel. Het slijpsel heeft betrekking op de interne verhoudingen die in de steen huizen en op de wijze waarop die geslepen worden. De meest gangbare vormen zijn briljant rond, ovaal, marquise, peer, prinses en smaragd.

Volgens mij zouden alle diamantairs en juweliers u inlichtingen moeten geven over de verhoudingen en het toegepaste slijpsel, meer bepaald over de diepte en de tafel (bovenste vlak) van de steen. Sommige doen het wel, vooral als het om een ronde diamant gaat, andere daarentegen "ontwijken" de vraag door slechts te vermelden dat het slijpsel steeds van zeer goede kwaliteit is.

In tegenstelling tot de kleur en de helderheid, bestaan er geen internationale normen voor het slijpsel, alhoewel dit laatste heel dikwijls doorslaggevend is voor de waarde van de steen. De meningen zijn overigens verdeeld over de meest gewenste verhoudingen. Soms ook worden slecht geslepen stenen als "voordeel aanbiedingen" verkocht.

Opmerking : Wanneer u twee stenen die dezelfde graad en dezelfde vorm hebben zou vergelijken zonder rekening te houden met het slijpsel, zal uw keuze mank lopen.
Persoonlijk informeer ik mijn klanten over al die aspecten bij elke aankoop want ik ben van mening dat de relatie die zo ontstaat tussen mij en mijn klant doorslaggevend is voor de aankoop van 'de perfecte diamant'.

diamond proportion
Ronde briljant diamant vorm Round brilliant
Marquise-vorm diamant vorm Marquise
Peer-vorm diamant vorm Pear
Ovale-vorm diamant vorm Oval
Smaragd-vorm diamant vorm Emerald
Baguette diamant vorm Baguette
Hart-vorm diamant vorm Heart
 
Top


Unlike other incentive promotions, diamond incentives ARE FOREVER

en franšaisauf Deutschin English
FR    DE    EN