de Diamond Cocktail

'Corporate Diamonds' zijn diamanten die worden aangewend als onderdeel van een incentive programma.
De meest eenvoudige manier om de diamant als 'incentive tool' te illustreren is door het geven van een aantal voorbeelden.
Wij zijn ervan overtuigd dat elke marketingman/vrouw uit deze voorbeelden iets haalt dat toepasbaar is in zijn of haar onderneming.


Voorbeeld 5. Diamond Cocktail, een briljant idee.

Vanaf 1991 is Diamond House de gastheer geweest op vele gelegenheden waar de 'Diamond Cocktail' geserveerd werd.
Een Diamond Cocktail is een glas champagne gevuld met champagne waarin een klein, drie millimeter groot, briljant geslepen steentje in ligt. Natuurlijk zijn de meeste steentjes Cubic Zirkonia, maar afhankelijk van de wens van de opdrachtgever liggen er een aantal echte diamanten tussen.

Aan het glas hangt een gouden touwtje met daaraan een kaartje waarop staat: 'Let's drink to a sparkling future, but...drink with care. Each glass contains a diamond, or is it a fake?'
Voordat de Diamond Cocktail geserveerd wordt, is iedere gast natuurlijk van tevoren geïnformeerd over de bedoeling van dit evenement. Dit om te voorkomen dat er iemand een echte diamant doorslikt.

Als de avond vordert en iedereen met nieuwsgierigheid spreekt over dit mysterieuze evenement begint één van onze diamantexperts zich te mengen tussen de gasten. Op dit moment worden de stenen op echtheid gecontroleerd met een loupe. Er is een diamantenexpert voor nodig om een Cubic Zirkonia te onderscheiden van een echte diamant, het enige hulpmiddel dat hiervoor wordt gebruikt is een diamantenloupe.

Er zijn vele 'diamanten bedrijven' die dit concept sindsdien hebben gekopieerd, maar zover ik weet is er niemand die gebruik maakt van deze techniek die gebaseerd is op kennis en ervaring. De manier waarop zij het verschil tussen een Cubic Zirkonia en een echte diamant bepalen is op basis van gewicht of een discreet gemerkt kaartje aan het champagneglas van de winnaar. Dit is een koud kunstje.
Idee? Probeer eens de echte expert van de namaak expert te onderscheiden en verwissel de kaartjes van uw champagne-glas.

De diamantenexpert die de echte diamant van een Cubic Zirkonia heeft weten te onderscheiden laat nog niets los om de mysterie van de avond gaande te houden. Op het moment dat alle kleine steentjes gecheckt zijn op echtheid kondigt de expert de winnaar(s) aan. De winnaar wordt gefeliciteerd en hem of haar wordt een document overhandigd waarin staat dat zij of hij het recht heeft om het diamantje in een elegant 18 karaats Tiffany´s hangertje te komen laten zetten.

Nadat ieder steentje gecontroleerd is op echtheid krijgt iedere gast een klein doosje om de Cubic Zirkonia of het diamantje in te bewaren als aandenken.


Het concept 'Diamond Cocktail' is een meerwaarde om iets speciaals toe te voegen aan een feestje, opening, receptie, diner of bedrijfsfeest.
Diamond Cocktail is uitermate geschikt voor individuele mensen of kleinere gezelschappen die elkaar sinds een langere tijd niet meer ontmoet hebben. Maar ook voor een groep die elkaar voor de eerste keer ontmoeten, dit geeft hen een kans om het ijs te breken ofwel een gesprek te beginnen. Dit kan vaak erg handig zijn aan het begin van een avond om de ontspannen sfeer er in te brengen.
De prijs van een avond Diamond Cocktail valt erg mee, voelt u zich vooral niet bezwaard om het aantal mensen en de locatie door te geven zodat wij u een vrijblijvende offerte kunnen bezorgen.

Een briljante dag gewenst!
Rob van Beurden
 
Top


Unlike other incentive promotions, diamond incentives ARE FOREVER

en françaisauf Deutschin English
FR    DE    EN